Δημοσιεύσεις

Πορεία φακέλου πολίτη τρίτης Χώρας

Σε μία κίνηση προοδευτική, για την ενημέρωση των αλλοδαπών, που έχουν υποβάλλει αίτημα για χορήγηση ή ανανέωση της άδειας διαμονής τους, προέβη το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, κοινοποίησε διεύθυνση ιστοσελίδας, από την οποία ο αλλοδαπός, με μόνα στοιχεία, το επώνυμο του και τον αριθμό του διαβατηρίου του, τον οποίο έχει δηλώσει στην αρμόδια αρχή (ΥΠΕΣ, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), δύναται να λάβει άμεσα γνώση για την εξέλιξη του αιτήματός του, και να δει την απόφαση όταν αυτή εκδοθεί.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά λύνεται ο γόρδιος δεσμός, που ταλαιπωρούσε τη Διοίκηση,  άλλα και τους υπηκόους τρίτης χώρας, οι οποίοι πολλές φορές δεν λάμβαναν γνώση στο παρελθόν για την έκβαση της αιτήσεως τους , με συνέπεια να χάνουν τις προθεσμίες επίδοσης των αποφάσεων, και να μην δύνανται να ανανεώσουν την άδεια διαμονής τους, ή να προσφύγουν στα εξώδικα και ένδικα μέσα που δικαιούνται από  το νόμο.

Ο τρόπος αυτός πληροφόρησης των αλλοδαπών, έρχεται να προστεθεί στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms), από την εκάστοτε διοικητική αρχή προς τον ενδιαφερόμενο αλλοδαπό, για την ενημέρωση του.

ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
0
  Σχετικά άρθρα
  • No related posts found.