Δημοσιεύσεις

Χαμός με τα παράβολα των αδειών διαμονής

Μεγάλη αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει η εγκύκλιος 33/2014 του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε την 29-05-2014 και εστάλη την 30-05-2014, μεταξύ άλλων προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, οι οποίες δέχονται τις αιτήσεις των αλλοδαπών για χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή από την 1η Ιουνίου 2014 ξεκινά η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) και οι υπηρεσίες μίας στάσης των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, θα πρέπει να δέχονται μόνο τα παράβολα του taxisnet (gsis.gr). Παράλληλα, από την 1η Ιουνίου 2014 αρχίζει και η ισχύς του νέου Κώδικα Μετανάστευσης (νόμος 4251/2014).

Η αναστάτωση αναμένεται να προκληθεί, καθώς ήδη με το παλιό σύστημα πληρωμής των παραβόλων, πολλοί είναι οι αλλοδαποί, που κατέθεσαν αιτήσεις για χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής στις υπηρεσίες μιας στάσης, και έλαβαν ημερομηνία για ολοκλήρωση της αιτήσεώς τους, με την έκδοση του παραβόλου και την χορήγηση σ’ αυτούς της βεβαίωσης τύπου Α’ (μπλε) αρκετούς μήνες μετά, που αγγίζει και το μήνα Σεπτέμβριο. Μάλιστα, όλοι αυτοί, κλήθηκαν να εκδώσουν από τις τράπεζες, τραπεζικές επιταγές, υπέρ του Ελληνικού δημοσίου, τις οποίες θα έπρεπε να προσκομίσουν στις υπηρεσίες μίας στάσης.

Πλέον, με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το ΥΠΕΣ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δύνανται να παραλαμβάνουν μόνο ηλεκτρονικά παράβολα από την 1η Ιουνίου, με αποτέλεσμα, όσοι εισέλθουν στα τμήματα με τραπεζικές επιταγές, να μην γίνονται δεκτοί για ολοκλήρωση των διαδικασιών του αιτήματός τους. Μάλιστα, θα καλούνται να επιστρέψουν την τραπεζική επιταγή στην τράπεζα από την οποία την πήραν, προς εξαργύρωση και πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου, το οποίο θα έχουν ήδη αγοράσει από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.

Για άλλη μία φορά, δυστυχώς, τα θύματα στην αναλγησία του κρατικού μηχανισμού θα είναι τόσο οι αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις τους και κλήθηκαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία να  παραστούν με τραπεζικές επιταγές για την ολοκλήρωση των αιτήσεων τους, άλλα και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μίας στάσης αδειών διαμονής, οι οποίοι μόλις την 30 Μαΐου έλαβαν την εγκύκλιο για να την εφαρμόσουν από την επομένη της εργασίας τους, δίχως προγενέστερη προετοιμασία και ενημέρωση, ενώ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το δίκαιο μένος όλων εκείνων που θα εισέρχονται από τις 2 Ιουνίου (πρώτη εργάσιμη ημέρα) για να καταθέσουν τις τραπεζικές επιταγές που τους έχουν ζητηθεί.

δειτε την εγκυκλιο 33/2014 υπεσ εδω
0
  Σχετικά άρθρα
  • No related posts found.